Over het Veerhuis

Door schrijven reflecteer je, koester je herinneringen, ideeën en dromen. Of het nu een roman is, spoken word, poëzie, een filmscript, een recept of een biografie: schrijven geeft je een stem.

Het Veerhuis in Rotterdam wordt een plek waar schrijven centraal staat. Hier draait alles om tekst, taal en schrijven. Ontdek hoe je ideeën op papier kan zetten. Kom luisteren naar schrijvers en leer van anderen.


Geschiedenis en renovatie

Geschiedenis en renovatie

Het RDM Veerhuis is sinds de bouw in 1917 een verbinding naar een andere wereld: het RDM gebied aan de overkant van de Maas. Het is de plek waar vooral arbeiders dagelijks overstaken naar hun werk. De architectuur van Baanders doet denken aan een Zwitsers chalet en het gebouw heeft altijd in contrast met zijn omgeving gestaan: een 'eiland' in de stad. 

Architecten Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries brengen het Veerhuis door middel van een restauratie terug naar het oorspronkelijke ontwerp en voegen met zorg de wereld van vandaag en morgen toe. Medio 2025 opent het Veerhuis haar deuren.

Letterpeople