Het Veerhuis Talenten­programma

Het Veerhuis Talentenprogramma is een coaching- en mentortraject waarbinnen opkomende schrijftalenten hun eigen schrijfpraktijk ontwikkelen. 

Amanda Harput Veerhuis DSC01849

Het programma

De Veerhuis talenten worden begeleid door een vaste mentor en gekoppeld aan schrijfcoaches die aansluiten bij de identiteit, schrijfstijl en doelen van het talent. 

Ze krijgen een stipendium, een werkbudget én een werkplek. Door Veerhuis activiteiten breiden ze hun netwerk uit en leren ze meer over hun vak. Na het traject delen ze hun werk aan het publiek. 

Aanmelden

Het Veerhuis Talentenprogramma 2024-2025 start op 1 oktober 2024. Aanmelden kan vanaf mei 2024.


Veerhuis Talenten 2023-2024

Met trots stellen we de vijf geselecteerde schrijverstalenten aan jullie voor:
 • Amanda Harput Veerhuis DSC01956

  Amal Akbour

  Amal Akbour is schrijver. Met zorgvuldig gekozen woorden weet ze je de klappen van de zweep te laten voelen of je buik te laten schudden van het lachen. Ze schrijft voor online tijdschrift Vers Beton. 

  Binnen het Veerhuis Talentenprogramma werkt Amal aan haar eerste boek. Hierin wordt zij gecoacht door Ernest van der Kwast en Kiki Bolwijn.

 • Amanda Harput Veerhuis DSC02028

  Boyd Grund

  Boyd Grund is filmmaker, acteur en (scenario)schrijver. In 2023 werd zijn eerste korte film, SHANK (2023), geselecteerd voor het UK Platform Million Youth Media. 

  Binnen het Veerhuis Talentenprogramma werkt Boyd aan een script voor een korte film of serie. Hierin wordt hij gecoacht door Ashar Medina. 

 • Amanda Harput Veerhuis DSC02011

  Giovanni Brand

  Giovanni Brand is theatermaker, schrijver en performer en in 2020 afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht. Zijn intieme verhalen zijn veelal autobiografisch. Zo vormt het woonwagenkamp van zijn familie en zijn ontdekking af te stammen van de Roma een terugkerend thema in zijn theatervoorstellingen Zigeunerkind met Traan (2021) en Zanger Zonder Volk (2023).

  Binnen het Veerhuis Talentenprogramma werkt Giovanni aan een meertalige (Nederlands, Engels en Romanes) theatertekst ‘I Love Roma’, die zowel in boekvorm als in luisterversie met muziek zal verschijnen. Hierin wordt hij gecoacht door Nic Bruckman & Eva van Manen.

 • Amanda Harput Veerhuis DSC01942

  Siham Amghar

  Siham Amghar is schrijver van gedichten en korte poëtische verhalen. Ze was winnaar van de El Hizjra literatuurprijs 2014 en heeft voorgedragen op o.a. het Rotterdams Lezersfeest, Spoken Beat Night, Woorden Worden Zinnen en het Crossing Border festival. Ze nam deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en ook aan #NieuweStukken van Fonds Podiumkunsten.

  Binnen het Veerhuis Talentenprogramma werkt Siham aan de publicatie van een bundel met korte verhalen en poëzie. Hierin wordt zij gecoacht door Silvana Sodde en Stefanie Liebreks.

 • Amanda Harput Veerhuis DSC02099

  Wessel Klootwijk

  Wessel Klootwijk is een schrijver, podiumdichter en verbinder. Hij draagt liedteksten voor op muziek, maakt exposities van woordkunst en presenteert programma's. 

  Binnen het Veerhuis Talentenprogramma werkt Wessel aan een muziektheatervoorstelling met eigen tekst en liederen. Hierin wordt hij gecoacht door Renée Trijsselaar en Derek Otte.


Mentor

 • Amanda Harput Veerhuis DSC02148

  Renee Trijselaar

  Renee Trijselaar heeft een achtergrond in Theaterwetenschap en is black belt in Lean Six Sigma. Ze was o.a. directeur van Cameretten, zakelijk leider van het HipHopHuis en interim artistiek leider van theater Zuidplein. Sinds 2013 is ze actief als consultant in de cultuursector onder de naam Well Played en helpt ze artiesten en creatieve makers met hun zakelijke en artistieke ontwikkeling. Ze werkt met de schrijvers aan hun positionering, artistieke visie, en ondernemerschap.

   

Veerhuis opening 03 11 2022 3

Taal is overal. We denken, lezen, appen, twitteren, dromen, ruziën, verklaren de liefde, praten, werken en leren met en dankzij taal. We gebruiken het altijd, elke dag. Zonder taal zijn we nergens.

Het Veerhuis wordt een plek waar taal gevierd wordt op alle mogelijke manieren. 

Meer weten